FAQ

Jag vill ta bort en bild. Hur gör jag?

Rapportera bilden som olämplig, genom att klicka på knappen "Anmäl det här fotot" som du hittar direkt under bilden, och fylla i det formulär som öppnas. Försvinner den inte direkt så ber du minst två vänner (helst fler) rapportera den på samma sätt, så försvinner bilden inom några minuter. Om den fortfarande finns kvar kan det bero på att din webbläsare sparat den i cacheminnet. Rensa cacheminnet så ska du se att den försvinner. Om den fortfarande finns kvar, kontakta oss via kontaktformulär nedan. Var då noga med att skiva hela webbadressen till den bild ärendet avser i meddelandet, annars kan vi inte hjälpa dig.

Jag känner mig kränkt, och vill anmäla den som tagit bild på mig. Hur gör jag?

  • 1. Spara den unika webbadressen till den bild du önskar anmäla på ett säkert ställe.
  • 2. Spara ner den bilden på din egen hårddisk eller annat lagringsmedium.
  • 3. Följ stegen för hur man tar bort bilder här ovanför.
  • 4. Polisanmäl saken på närmaste polisstation.

Kan jag tävla med ett utländskt mobilnummer?

Nej, tyvärr. Du kan endast skicka in bilder till oss om du har ett svenskt mobilabbonemang.

Vem vinner i era tävlingar?

Alla tävlingsvilkor finns angivna i direkt anslutning till varje tävling, eftersom de kan vara anpassade just för att passa en särskild tävling. Det är alltså viktigt att du, om du vill ha stenkoll på vad som gäller, läser tävlingsvillkoren direkt på varje tävlingssida, eller om det inte finns, läser det mail du får efter att du tävlat.

Vem äger bilden jag skickar upp till er?

Det gör du, förutsatt att du är den som har tagit bilden i original. I samband med att du aktivt skickat den till oss medger du dock att vi får använda bilden på valfritt sätt, helt kostnadsfritt

Kan jag skicka upp andras bilder?

Bara om du har fått ett godkännande från den som ursprunglingen har tagit bilden. Andras bilder är just det - andras bilder. Om du skickar upp en bild som visar sig tillhöra någon annan tas bilden bort, och du riskerar att anmälas för upphovsrättsligt intrång, eftersom vi, förutsatt att sådan situation uppstår, och enbart då, till fullo samarbetar med berörda myndigheter.

Är nakenbilder ok?

Nej. Vingel är tänkt att samla trevliga partybilder från Sveriges nöjesliv, inte fungera som en hållplats för naket, ponografiskt, avklätt eller direkt äckligt material. Det finns redan gott om webbsidor för sådant material. Det är tillåtet att visa mycket hud på bilderna, men a) kön b) bröstvårtor eller c) sexuella situationer/händelser är direkta överträdelser. Om du trots allt beslutar dig för att skicka upp material som bryter mot lag, upphovsrätt, eller mot våra regler, kan du förvänta dig en polisanmälan inom kort.


KONTAKT

Samtliga fält är obligatoriska


Namn

E-post

Mobiltelefon

Ämne/Subject

Meddelande